Loggbok för S/Y Albatross 2002-09-09

 

Datum 2002-09-09
Rutt Lagos
Position 37 05 840 N
08 39 900 W
Väder Sol 

28

0-4 m/s 

1025 mmbar

Distans
Erfarenhet

Här vaknade vi till en klarblå himmel, solen stod högt på himlavalvet då vi promenerade in till Marina de Lagos.

Marinan består av ett stort hotellkomplex med restauranger, barer och swimmingpool. I hamnen ligger det många stora och rejäla båtar förtöjda. De flesta båtarna var engelskflaggade. Redan nu luktade det ”dyrt”.

Vi klarerade in i ett exklusivt hamnkontor. För första gången skulle alla båthandlingarna och passen granskas. Här granskades det mycket noggrant. Frågor ställdes, vilken hamn har ni kommit ifrån senast? Vilken är er nästkommande destination?

Första natten på flytbryggan kunde man bjuda på. Men därefter kostade det trettiofyra euron per dygn. Här gick det inte att pruta, här skulle det betalas enligt registreringshandlingarna.

Se Web: www.marlagos.pt

Nu var det ett bra tag sedan vi tvättade våra gång- och sängkläder. Det fylldes tre maskiner med smutstvätt.

Albatross ombyggdes snabbt till en pampig torkvinda. Den röda livlinan till frälsarekransen sköljdes av och fick fungera som ett ypperligt torksnöre. Det spändes snöre från fören till aktern. I det vackra vädret torkade tvätten snabbt. Sjöställen blötlades i sötvatten och sköljes noggrant av. Förhoppningsvis skall vi inte behöva använda ställen förrän vi är på väg hem igen, på nordlig latitud.

Under eftermiddagen tog vi en cykeltur in i Lagos. Staden är en stor turistort, där tyska och engelska turister njuter av Atlantklimatet. Gamla staden är vacker med sina väl bevarade hus.

Glödlampor till lanternorna inköptes. Det var även tid att köpa nya sjökort. Våra kort sträcker sig endast till Gibraltar.

I den välsorterade marinbutiken köptes ett översikts kort som täcker hela nordatlanten, den östra sidan. Nu kan vi tryggt navigera till Kanarieöarna. Detaljkort på dessa öar har vi tidigare fått från ARC och hamnkort har vi i pilotböckerna.

Den stora gasolflaskan, elva kilo, har varit slut sedan vi kom till Spanien. I Camarinas cyklade vi runt med flaskan utan att få den fylld.

Här i Lagos fick vi tips av en engelsman. En Shell station utanför stan kunde fylla skandinaviska flaskor. På med flaskan på cykeln och en mil utanför staden kom vi fram till en gasstation. Här mötes vi av en snorkig dam som kunde tänka sig att fylla vår flaska under den kommande veckan. Efter en del accederande så kunde vi komma tillbaks om ett par timmar.

Då vi åter kom tillbaks stod flaskan där vi ställt den, men utan gas. Svaret vi fick, ni får vänta några dagar allt tar sin tid…

Tillbaks med flaskan till båten, inte väntar vi ett par dagar på en gasfyllning. Med dessa hutlösa hamnavgifter. Det vi lärt oss, är att det är svårt med gasolpåfyllning. Även om vi är utrustade med speciella gaskopplingar som skall passa till alla tänkbara system.

I Lagos omgivningar byggs det på all byggbar mark. Det vimlar av agenter som säljer lägenheter. Marknaden verkar vara oändlig. Tyskar och engelsmän är de stora köparna.

Då vi rundade Portugals södra udde och nådde fram till Algarvekusten, syntes det tydligt att detta var ett semesterparadis som hög exploateras.

En förtätad bebyggelse låg längs hela kusten. För drygt tjugo år sedan var denna del av Portugal ödemark.

 

Share

Leave a Reply