Loggbok för S / Y Albatross 2000/06/26

Datum 2000/06/26 2000/06/27
Route Arendal
Position 58 27 396 N
08 45 968 E
Väder regn, sol 16 West 10-12 m / s

Avstånd 16 1010 mmbar

Erfarenhet

Arendal ligger väl skyddad i den inre skärgården. Hamnen ligger mitt i centrum vid rådhuset, med plats för ett femtiotal båtar. Direkt efter att vi förtöjt båten, var vi tvungna att hamnavgifter.

Avgiften är 230 NOK per natt. Ganska dyrt för duschen anläggning som används kostnaden för detta 37 NKR per dusch och personliga. Tidigare alla tre träffas i en dusch men det var inte godkänt här. Här var ordern. Nu förbereder vi våra duschar ombord.

På det kommunala biblioteket skulle kunna använda internet gratis. Endast ID krävs. Intressant att följa alla som skriver på vår hemsida i gästboken.

Staden var vacker med alla färgglada hus på sten kullar.

Dagarna genomfördes med båt underhåll. Avbärarplankor vi saknade vid förtöjning.

Under våra cykelturer i Skagen vi hade ”lukta” inuti en större byggnad med träplankor två inches med sex, men det var inte där.

Då var det bättre här. Stadshuset renoverades. Den användes väl stämplat Norwegian Wood från jungfruliga kvalitet. Nu packad ryggsäck med tre tyska öl. En kort promenad till platsen för att diskutera virket verksamheten.

Den norska snickare var lätta och förhandla med. Tre öl och jag hade två plankor av speciellt sågade längd. Nu var vi utrustade med avbärarplankor.

Vädret förbättrades inte. Trots det dåliga vädret seglade på torsdagen.

Share

Leave a Reply