Loggbok för S/Y Albatross 2002-06-17

Loggbok för S/Y Albatross 2002-06-17

Loggbok för S/Y Albatross 2002-06-17

Datum 2002-06-17 2002-06-22
Rutt Skagen
Position 57 43 110 N
10 35 293 E
Väder Regn, sol Väst 12-20

1010 mmbar

Distans
Erfarenhet Vi njöt av vår nyvunna frihet att vara världsomseglare på heltid.

De första dagarna i Skagen, kopplade vi av riktigt gott. Vi njöt av vår nyvunna frihet att vara världsomseglare på heltid. Cyklarna lossades och allt salt sköljdes av med sötvatten.  Nu  skulle det  cyklas.

Skagens omgivning är lättcyklad, några svåra backar finns det inte, ett platt landskap breder ut sig mellan Kattegatt, Skagerrak och Nordsjön. Här möts haven på Skagens norra udde, där vågorna möter varandra. Daliga cykelturer blev det.

Besök på Skagen museet för att titta på de berömda Skagenmålarna, är ett måste. En njutbar upplevelse att promenera runt en hel dag och botanisera i dessa underbara konstskatter. Bebyggelsen är speciell. Här håller man hårt på den gula fasadfärgen på alla husen.

Under veckan sjöstuvades båten. Allt som ej hade blivit färdigt, före vår avgång från Helsingborg, påbörjades. Allt arbete med  båtar tar mycket lång tid, därför upprättade vi projektlistor för allt som skulle utföras.

  • Dykstege på babord sida monterades.
  • Plexiglasluckor till ruff med speciella teaklister snickrades.
  • Rostfria rundstål till livlinor i sittbrunnen på styrbord och babord sida monterades.
  • Avstängningsventil till vaskens avlopp monterades i köket. Båten  var så hårt lastad att vatten togs in och skvalpade över och vidare ner i  kylen.
  • Potentialutjämningssystemet  färdigställdes. Med många  kabelskor och kopplingar. Nu är  Albatross potential utjämnad.
  • Uppkoppling av email funktion via  satellittelefon, inte färdigt.

Martin fyllde 40 år den 18 juni, så  då blev det fest. Martin och Dino inhandlade lax, havskräftor, räkor, torsk och vit vin. Av dessa råvaror blev det en gourmetfisksoppa, som vi lätt sörplade i oss och sköljde ner denna med ett gott vitt vin.

Jordgubbar med grädde intogs som dessert.

Under veckan mönstrade Martin och Dino av för att åka hem och arbeta. Det var en skön känsla att tänka, vårt jobb är att resa…

Traditionell midsommar med sill, nypotatis, snaps och dansk öl fixade kocken Janne. På midsommardags morgon anlände våra kompisar Anna-Karin och Per på CU@sea, en Bavaria 40. Tillsammans skall vi segla Classic Malt Cruise i Skottland.

En hård seglats hade dom genomfört från Gilleleje, med pinnkryss och stark vid.

Per är vår Webbskötare till Albatross hemsida. Nu kommer sidan att inte bli uppdaterad på en  sex veckor. Ja…. sidan får även den ta semester.

Efter midsommar var vinden fortfarande fel för vår seglats till Skottland. Stark väslig vind, som innebar kryss i svår sjö. Men nu ville vi fortsätta vår färd.

 Share

Leave a Reply