Loggbok för S/Y Albatross 2002-07-03

Loggbok för S/Y Albatross 2002-07-03

 

Datum 2002-07-03 2002-07-05
Rutt Peterhead
Position 57 29 761 N
01 47 419 W
Väder Regn, sol Väst 0-10 m/s 

1020 mmbar

Distans
Erfarenhet Skottar är ej snåla, mycket frikostiga och hjälpsamma.

Skönt att ta en varmdusch efter tre kalla dygn till sjöss. Peterhead har en bra marina med duschar och tvättmöjlighet. Dygnskostaden inklusive dusch är 19 pund, 290 SEK, rätt så dyrt med dock billigare än i Norge.

Nu var det tid att fortsätta med  båtunderhållet.

  • Färskvattensystemet, svårt att få tryck i kranarna. Pumpen har testas vid ett flertal tidigare tillfällen. Felet var ”skit” i utloppsröret från färskvattentanken.
  • Länspumpen går ofta, vi tar in vatten. Men vart ?
  • Hjärtstocken läcker in vatten. Smörja upp tätningsnippel och låsmutter samt fylla oljeplugg  med smörjfett.
  • Avbärarlister lösa, en meter på babord sida har Nordsjön glufsat i sig. Alla skruvar byts till längre och kraftigare.
  • Bildäck som skall användas som fendrar målas  med den norska specialfärgen, som vi köpte i Arendal.
  • Fortsatt stuvning och sortering av grejor ombord.
  • Fortsatt installation  av datakommunikation via satellit.

Stephen, vår vän från fjolårsbesöket, hade hört av hamnkapten att nu har Albatross anlöpt hamnen. Han kom direkt för att hälsa oss välkomna och kontaktade även våra vänner Graham och Josef.

Stephen har en stor fiskebåt på en 140 fot som har en kapacitet på 250 ton fisk. Han hade just kommit hem efter en tre veckors lång fisketur, i  norra ishavet, då dom fiskat sill med god fiskelycka.

Nu behövde vi hjälp med specialverktyg. Graham som arbetar på Northern Engenineers ringdes upp. Har ni på verkstaden dessa specialverktyg som behövs för att spänna om hjärtstocken?

Ja, verktygen fanns.

Vi tog en runda med Stephens nyköpta Jeep, det går bra för fiskarna i Skottland.

Northern Engenineers är en stor mekanisk verkstad som utför jobb till fiskeindustrin. Graham såg till att vi fick all den hjälp vi behövde. Efter detta bar det iväg till Lunar fiskfabrik för att besöka Josef.

Josef är maskiningenjör på Lunsar fiskfabrik som rensar och filerar sill och markrill. Fisken fryses och packas in i stora block och exporteras. Sillen går till Japan och makrillen går till Ryssland. Lunar är den dominerande fiskfabriken i Peterhead.

Det var även trevligt att finna att Lunar anlitade Carl Bro som huskonsult för att få Intelligent Solutions till sin fabrik.

Vår fiskelycka över Nordsjön hade inte varit bra. Josef såg till att vi fick 10  kg sillfiléer med oss till båten.  Nu inköptes persilja och till middag, i två dagar,  blev det stekt färsk sill.  Det smakar mycket bra. Den sill som blev över fick vår frys överta.

Efter fjorton dagar var det tid att tvätta. Vår tvätt är inte direkt hårt nedsmutsad men full av svett och saltvatten. I två hinkar med varmvatten blev den handtvättad. Solen sken för första gången på länge här i Skottland. Vår tvätt blev snabbt torr och väl luftad på relingen.

På torsdagskvällen den 4 juli anlöpte klubbkompisar från HYC i Helsingborg, Sven-Ingvar Bengtsson, Christer och Per. Dom hade även seglat från Norge med dåligt väder. Under fredagen beslutade vi att gå vidare till Inverness.

Albatross tankades i marinan med 450 liter diesel.

Priset 33 pence, 4.90 SEK. Priset i Skottland är nersatt för fritidsbåtar på röd diesel. Denna diesel motsvara vår vita som vi i Sverige måste betala ca 9 kronor för.

När skall vi få enhetliga priser inom EU?

 

Share

Leave a Reply