Loggbok för S/Y Albatross 2002-07-21

Loggbok för S/Y Albatross 2002-07-21

 

Datum 2002-07-21 2002-07-21
Rutt Tobbermore Loch Aline
Position 56 37 279 N
06 03 470 W
56 32 398 N
05 46 354 W
Väder Sol 

22

Väst 1-7 m/s 

1020 mmbar

Distans 14
Erfarenhet Att grilla på stranden är härligt .

Skönt att ligga och dra sig, det är söndag och allmän vilodag. På söndagarna är alla arbetsbefriade från sysslor som inte berör seglingen.

Ett kraftfullt propellerljud  närmade sig och var öronbedövande. Vad är på gång?

Omgående, iklädd kalsingarna, for jag upp på däck. Parallellt med vår båt låg den lokala färjan och ut genom kommandobryggans fönster stack det ut ett illrött kaptenstryne, som gapade och gestikulerade. Jag förstod inte dugg vad han sa, men jag begrep dock att vi lånat hans ankarboj.

Vi frigjorde båten från bojen och hissade segel.

I en värmande söndagssol seglade vi vidare ner i Sound of Mull. Dagen var behaglig och med inkopplad autopilot låg vi alla på däck. Njöt av omgivningen med fallande skogsbevuxna berg med många slott och herresäten längs sundet.

Under eftermiddagen beslöt vi att gå in i en liten ankarvik Loch Aline.

Sundet in är smalt och grunt. Men med högvatten under kölen så är det inte några problem. Viken var långsmal och låg spegelblank. Jollen sjösattes och vi tog oss i land för att botanisera landbacken.

Här låg det en gruva i berget. Det hade brutits en extrem fin vit sand i flera hundra år i detta berg. Sanden användes som råmaterial till den kemiska glasindustrin.

Senare på kvällen anslöt Anna-Karin och Per på CU@sea. Dom hade inhandlat färska lammkotletter och beslutet var lätt att fatta. Nu fick det bli knytkalas på den soluppvärmda bergshällen.

I strålande kvällssol satt vi och grillade samt luktade på naturen.

 

Share

Leave a Reply