Loggbok för S/Y Albatross 2002-08-01

Loggbok för S/Y Albatross 2002-08-01

 

Datum 2002-08-01 2002-08-01
Rutt Howth Dublin
Position 53 23 376 N
06 04 055 W
53 20 865 N
06 14 878 W
Väder Dimma 

20

Sydväst 1-2 m/s 

1000 mmbar

Distans 20
Erfarenhet

Igår tog vi pendeltåget in till Dublin, en resa på 40 minuter, för att spana efter en hamnplats mitt i centrum.Vi fick vad vi sökte.

I Dublin Docklands och i anslutning till deras utvecklingskontor låg en flytbrygga med plats för tio båtar. Marinan var inhägnad och väl bevakad dygnet runt. Affären för hyran, fjorton dagar, gjorde vi upp efter långa och intensiva förhandlingar med Mrs Smith. Här fick vi verkligen ett bra sponsorpris.

Dimma låg tät då vi startade för att runda Ben of Howth.

Viken in till Dublin är kraftigt trafikerad av färjor till Storbritannien.

Radarn kopplades upp i sittbrunnen för att vi skulle få kontroll på trafiken. Inseglingsrännan är smal. Hamnkontoret kallade vi upp på kanal 14, en trevlig hamnkapten hälsade oss välkomna till Dublin. Gav oss tillstånd att gå in i hamnen samt att han skulle fixa broöppning av bron East Link klockan elva.

Prick klockan elva låg vi framför bron och den öppnades, även här välkomnades vi av en trevlig brovakt. Marinan ligger före Custom House i Dockland området.

Likt Dockland i London skall hela bebyggelsen delvis sparas, renoveras och nya kontorskomplex och bostäder byggs. I projektet skall det investeras 6.3 biljoner euros. Det är mycket pengar. År 2013 skall det vara klart.

Se Dublin Docklands Development Authority Website:

www.dublindocklands.ie

Alla utländska företag som vill etablera sig i Irland får ekonomiskt stöd med bland annat lägre skatt på tio procent. Det syntes tydligt att det är många bolag som har nyetableras inom bank- och databranschen.

Under eftermiddagen inventerade vi norra delen av Dublin. Många pubbar och mycket turister från Italien, Japan, Frankrike och USA. Pubrunda på kvällen. Alla pubarna var minst hundra år gamla här hade tiden ståt stilla, allt var vingt och snett.

Här behövdes inte drickas så mycket Guinness för att känna sig sne ….. i denna gedigna miljön.

 

Share

Leave a Reply