Loggbok för S/Y Albatross 2002-08-15

Loggbok för S/Y Albatross 2002-08-15

 

Datum 2002-08-15 2002-08-15
Rutt Dublin Arklow
Position 53 20 865 N
06 14 878 W
52 47 600 N
06 08 200W
Väder Sol 

19

SW 0-14 m/s 

1010 mmbar

Distans 42
Erfarenhet Ta emot alla goda råd som lokalbefolkningen ger. Fråga mycket för alla vill dela med sig sina erfarenheter.

Torsdag förmiddag, nu beslutade vi att gå söder över mot Spanien.

Alla prylar sjöstuvades. Dingen tömdes på luft och packades in.

Alternativa kurslinjer drogs upp, nu hade vi en resa framför oss på cirka 750 nm. Vilket kan motsvara en dryg vecka på sjön med fel väder.

Förtöjningstamparna halades in klockan 11, strax före högvatten. Nu skulle vi glida ner i Saint Georges Channel med hjälp av tidvattenströmmen.

Vi var två båtar som lämnade marinan i Dockland. Familjen Tom Cunliffe på Westernman skulle segla hem till Portsmouth. Via VHF: N hade vi förbokat en öppning av bron East Link klockan elva.

På exakt elvaslaget öppnades bron och vi seglade ut i den yttre hamnen. Här blev vi uppkallade av hamnkapten som bad oss att hålla upp mot babord. För att ge fri passage till en stor Containerbåt som skulle lägga till på vår styrbordssida.

Väl ute i viken sattes alla seglen i en bra sydvästlig vind. Nu kändes det riktigt gott att segla igen. Solen värmde, det känns att vi är på väg söder över mot värmen.

Mot kvällen vred vinden mot syd 15 m/s och tidvattnet vände mot oss. Nu blev det kryss.

Antalet hamnar här på den södra delen av Irland är begränsat.

Dom som finns, är ofta svåra att angöra samt med en del grund.

Då vi passerade Wicklow Head beslutade vi gå in till vår reservhamn Arklow, som har en bra inseglig från den öppna sjön.

Vi vill runda Irlands sydöstra udde, Tuskar Rock, under dagsljus. Alla våra vänner från Irland hade varnat oss för att gå ner i fel väder, sydliga vindar, mot Celtiska sjön och vidare ut i Biscaya. Sjön bygger då upp vågor på tio meters höjd. Kryss i detta vädret vill vi undvika.

På floden Avoca låg marinan med flytbryggor, här förtöjde vi klockan 21.00.

Även Tom Cunliffe hade beslutat att inte gå vidare söder över. Han låg väl förankrad vid bryggan med sin vackra träbåt Westernman. Båten är byggd i Kanada för tre år sedan, en kopia av en skuta från 1905.

 

Share

Leave a Reply