Loggbok för S/Y Albatross 2002-09-04

Loggbok för S/Y Albatross 2002-09-04

 

Datum 2002-09-04 2002-09-04
Rutt Ria De Vigo / I. Del Faro Bayona
Position 42 09 420 N
08 55 000 W
42 07 186 N
08 50 354 W
Väder Regn 

17

S 12-17 m/s 

1010 mmbar

Distans 12
Erfarenhet

Vindsstyrkan hade ökat till drygt tolv meter och riktningen var fortfarande sydlig i vår ankarvik.

Vi drog upp ankaret och gick ut i öppen sjö med förhoppningen att vinden där kom från väst. Väl ute på öppet hav kunde vi snabbt konstatera att skulle vi forstsätta mot syd blev det hårdkryss i kulingvindar.

Nytt beslut, vi går in i viken till Bayona och inväntar bättre väder.

Sikten var nedsatt på grund av dimma. Programmerade in fem WP: N i GPS: N och satt kurs in mot Bayona. Med halvvind rundade vi den yttre udden, där Bayona fort ligger. Nu hade solen värmt upp dimman och en stor vik bredde ut sig och avslutades med en playa.

I viken låg det ett femtiotal båtar för ankar. Här fans även en stor marina.

Ankaret hivades i sjön på åtta meters djup, intill en systerbåt HR 42 från Schweiz.

Under eftermiddagen sattes dingen i sjön och vi tog oss in till staden. Bayona är en turiststad där spanjorerna gärna semestrar. Det är en vacker stad med många välfyllda turistbutiker längs huvudgatorna. I gränderna ligger det små och charmiga restauranger.

Här passade vi på att proviantera, det inhandlades färska grönsaker, tigerräkor, diverse dricka, olivolja, choklad, kaffe, skinka och korv. Våra ryggsäckar blev fyllda till bredden så vi riktigt knäade då vi sakta, via en pub, promenerade tillbaks till vår dinge.

Det är roligt att handla i Spanien, prisnivån är en femtedel av den svenska.

På kvällen frästes ett kilo tigerräkor i olivolja, blandade med krossad vitlök och lite stänk av citronpeppar. Till detta dracks det ett gott spanskt rödvin. Idag hade vi inhandlat buteljerat rödvin till ett snittpris på cirka elva kronor flaskan. Normalt har vi köpt tetraförpackat vin till cirka åtta kronor litern, som smakar utmärk.

Buteljvinet smakade även de utsökt gott.

Här Mikael Stridh ……. Du som är en riktig vinexpert. Åk hit och du kan få ett bra vin under femton kronor med en fantastisk bouquet.

Hör av dig Mike, vi står gärna till ditt förfogande om du behöver bra tips.

 

Share

Leave a Reply