Loggbok för S/Y Albatross 2002-10-01

Loggbok för S/Y Albatross 2002-10-01

 

Datum 2002-10-01 2002-10-04
Rutt Ayamonte
Position 37 12 700N
07 24 500W
Väder 25 0-17 m/s 

1005 mmbar

Distans 2
Erfarenhet

Vinden tog riktiga krafttag i Albatross denna tisdag morgon den 1 oktober. Nattens mörker hade vissa svårigheter att övergå till dagsljus. Det kändes som hösten hade börjat här.

Det gnällde och gned i pekets ankarrullar. Tunga regnskyar hängde över oss.

Navtexens väderinformation meddelade att ett kraftigt lågtryck var på väg upp från Gibraltar. Troligen kunde det bli mycket kraftiga vindar och regnskurar några dagar framåt.

I floddeltat som vi låg för ankar, var det en öppen sjö ut till Atlantens hårda dyningar. För att ligga bättre förtöjd beslöt vi att gå in till marinan i Ayamonte.

Marinan ligger väl skyddad en bit in i den centrala delen av staden. Via VHF:n kallade vi på hamnfogden, men någon kontakt fick vi inte. Troligen var han svårstartad den första höstdagen.

Alla platser var upptagna.

Då valde vi att segla runt i inloppet och plötsligt var det en engelsk båt som lämnade sin plats. Båtplatsen tog vi direkt. Nu låg vi behagligt förtöjda i en väl skyddad hamn.

De flesta båtarna hade lagt till för vintern. Många besättningar hade valt denna hamn för att stanna här tills våren kommer i början på nästa år.

Då vi skulle registrera oss var det som vanligt ett accederande om hur stor Albatross är. Men efter ett livligt diskuterande fick vi ett bra pris sex euros per dygn inklusive dusch och el. Från och med den 1 oktober var det lågsäsongspris.

Se webb: www.eppa.es

Ayamonte är en gammal fin handelsmetropol med många trånga gränder med ett otal små och välsorterade specialbutiker. Då priserna på dricka var bra här. Valde vi att proviantera Albatross på pilsner, vin, whisky, fruktjuicer, oliver, ris, Spansk skinka, salami, sardiner i tomatsås och tonfisk. De bästa priserna på de varorna fan vi på supermarket DEA.

Vi beställde allt, cirka ett ton. Leveranstiden var två dagar och då skulle vi komma prick klockan tolv för att betala, därefter skulle DEA: s transportbil köra provianten till marinan.

Exakt klockan tolv rullade vi in på våra cyklar till varuhuset. Jodå, här stod en pall med våra beställda produkter.

Nu var leveransvillkoren förändrade, någon transport kunde dom inte bjuda på. – Ni får ta en taxi var budet.
– Beställ en taxi då.
– Nej, nej det får ni själva ordna.

Efter att allt körts igenom kassorna blev det fem proppfulla kundvagnar som Janne fick vakta då jag cyklade runt i stan för att finna en taxi. En taxibuss hittades för att transportera ett ”Grande paquete”. Cyklade före taxin för att lotsa honom rätt.

Tillsammans körde vi in på entréplanet utanför shoppingcentrat. Här tog vi ut en överlastad varukorg i sänder. Då den tredje korgen kom ut började taxi chauffören att protestera.

– Han skulle endast transportera ett ”Grande paquete …”

  • Detta är inte normalt, detta är inte normalt… min bil säckar ihop …

Var hans stående kommentar och han såg förtvivlad ut.

Då den femte korgen kom rullande var det inte långt från ett sammanbrott. Men här var vi fruktansvärt snabba att skyffla in även den.

  • Du får köra sakta och vi skall inte åka med.

Då lugnade denna godhjärtade chaufför ner sig.

Hela eftermiddagen lastades Albatross. Alla stuvutrymmen under durken fylldes. Här skulle en viss del av provianten förhoppningsvis ligga i ett år.

I marinan låg även Preben och Janna från Köpenhamn S.V. med sin SY Tyfon, en Store Bro trettiotre fot. En fin segelbåt som Store Bro byggde i mitten av sjuttiotalet.

Dom hade seglat ner längs Nordsjökusten och ut i Biscaya. Jannas kommentar var att aldrig mer segla på Biscaya.
– Kolossala vågberg!

  • Båda var i drygt femtio år och hade sålt allt för att segla på heltid. Som Preben utryckte sig. Nu skulle dom aldrig mer få några fönsterkuvert.
  • Dessa kuvert har tidigare alltid förföljt oss.

Ayamonte marina skulle bli deras övervintringsplats.

Då solen åter började stå högt på himlavalvet skulle deras Tyfon segla dom till den grekiska övärlden. Efter någon dag stabiliserades vädret och en behaglig sommarvärme omgav oss.

Väderprognosen såg bra ut. I slutet av veckan kan vi starta vår segling mot Kanarieöarna.

På lördag sätter Albatross kurs söder över.

Den längsta sträckan som vi någonsin seglat, i ett sträck.

 

Share

Leave a Reply