Loggbok för S/Y Albatross 2003-01-11

Loggbok för S/Y Albatross 2003-01-11

 

Datum 2003-01-11 2003-01-13
Rutt Crown Point, Store Bay, Tobago
Position 11 10 000 N
60 50 900 W
Väder Sol 

30

O 3-8 m/s 

1125 mmbar

Distans
Erfarenhet

Ännu ett nytt land, öarna Tobago och Trinidad som vi nu har angjort, är en egen republik. Öarna är de sydligast i de yttre Karibiska öbanden mot Atlanten.

Språket är engelska och öarna var engelska kolonier till 1962.  De största befolkningsgrupperna är indier 40 %, svarta 39 % och blandat ursprung 19 %.

Turismen är inte så kraftigt utbyggt här som på de övriga öarna i Karibien. Detta märks tydligt då vi gjorde vår första promenad upp i byn Crown Point.

Befolkningen är vänlig, artig och var väldigt intresserade av vart vi kommer ifrån samt hur länge vi tänkte stanna.

Den stående frågan är alltid,
–         Vad tycker ni om Tobago?

Vårt svar blev genomgående,
–         Det är den bästa ön i hela Karibien.

Bygatorna kantrades av många små och enkla restauranger. Bak de skyddade murarna lever lyxhotellen sina egna liv. Fantastiska hotellanläggningar där det bjuds på mycket bra underhållning från lokala sångare och musikanter. På dessa lyxhotell var vi alltid välkomna och sitta ner och ta del av kvällsshowen till en enkel öl som kostade 15 SEK. Ölpriset för övrigt ligger på drygt 10 SEK.

Vi träffade även många skandinaver som hade köpt sin flygstol via London för cirka 6000 SEK tur och retur. Med sin enkla packning hade dom sökt upp mindre hotell där det gick att få bra logi till en billig peng.

Då vi skulle klarera in båten i detta nya land, fick vi ta de lokala bus/taxin och åka de femton kilometrarna till öns huvudstad Scarborough. Det var enkelt att stoppa dessa anspråkslösa transportmedel vid vägkanten och betala 4 TT-dollar, motsvarande 6 SEK.

Vid inklareringen mötes vi av vänliga myndighetspersoner som välvilligt hjälpte oss att fylla i en mängd registreringshandlingar. Här krävdes minst 5 kopior av samtliga papper.

Som vanligt en välutvecklad byråkrati, där myndigheten upprättade en speciell mapp för Albatross. Då vi skall segla till Trinidad är det väldigt viktigt att åter  resa till Scarborough och hämta ut vår mapp för vidare befordran till den lokala myndigheten på Trinidad.

Här förtecknas allt med ”gåspennan”, det finns inte några centrala dataregister.

På lördagskvällen promenerade vi till öns flygplats som låg på ett behändigt gångavstånd från vår ankarvik Store Bay.

Prick klockan halv sex landade den dagliga flygmaskinen från London, helt enligt tidtabellen. Här mötte vi vår kompis Max Engqvist från Växjö som hade rest  med flyg från Köpenhamn via London, där han övernattat en natt.

Max tyckte det var riktigt behagligt att komma till värmen.

Det var sextio graders differens mellan temperaturerna i Sverige och här, där han före sin resa hade åkt skidor i Björnrike.

I viken Store Bay låg det ett tjugotal segelbåtar för ankar.

Här låg även den svenska båten Golden Delfin, en Malö 39 ketch med Bo, Susanne, Christer och Maria från Göteborg. Skepparen Bo skulle segla hem båten till Göteborg med start i April månad, på denna färd skulle Charlotta få lift till Sverige. Bra nu var Charlottas hemresa tryggad.

Vi hade på vår dieselmotor upptäckt en alvarlig bränsleläcka. Från en av spridarna i cylinder två droppade det diesel. Denna reparation ville vi inte själva utföra, då det erfordras specialkunskap i dessa högtryckssystem.

Vilken tur vi har, Christer på Golden Delfin var en mycket erfaren motormekaniker och jobbade på en Volvoverkstad i Alingsås.

Alla hylsnycklar och specialverktyg packades upp och spridaren monterades ner. Christer konstaterade snabbt att spridaren hade fått en enkel stukning från tidigare ingrepp i motorn.

Spridarehuvudet återmonterades vördsamt och läckaget var nu tätat.

Tack, Christer för hjälpen!

I anslutning till flygplatsen på Crow Point låg en stor bränsledepå, här fyllde den servicevänliga personalen upp vår skandinaviska gasoltub. En sex kilos flaska kostade 13 TT-dollar, cirka 20 SEK, billigt och bra.

Vi ställer oss alltid frågan,
–         Varför är gasol så dyrt i Sverige?

Kan det bero på en fungerande kartell?

 

Share

Leave a Reply