Loggbok för S/Y Albatross 2003-01-19

Loggbok för S/Y Albatross 2003-01-19

 

Datum 2003-01-19 2003-01-20
Rutt Charlotteville, Man O´war Bay Crown Point, Store Bay, Tobago
Position 11 18 200 N
60 39 300 W
11 10 000 N
60 50 900 W
Väder Sol 

30

O 8-15 m/s 

1124 mmbar

Distans 32
Erfarenhet

Man O´war Bay ligger spegelblank endast en lätt vind faller ner från bergkammarna som omger vår vik och den långa sandstranden är tom och ödslig. Det märks att byn Charlotteville vilar, för idag är det söndag. Kyrkklockorna i metodiskkyrkan ringer in till söndagsmässan.

Max och jag dyker ner i det turkosblåa vattnet och simmar in till stranden för att där köra vår morgongympa. Strax efter vi startat vårt program kommer besättningen på den norska segelbåten Sommerfulen och vi gympar tillsammans på denna sagolikt vackra Karibien stranden med vajande palmer som ger oss en behaglig skugga från morgonsolen som nu klart lyser över det östra berget.

Efter en stabil frukost är det tid att gör klart skepp för avgång söder ut mot Crown Point, Store Bay.

Den sjuttio meter långa ankarkättingen rullades in och vi la kurs ut från Man O´war Bay mot öppet vatten.  Då vi kom ut till stenrevet vid Sisters Rocks och Brothers Rocks fick vi en bra ostlig vind och vi kunde med lätthet gå på en slör ner mot vårt mål.

Dyningarna var kraftiga och vi surfade på dessa då dom lyfte upp Albatross många metrar och vinden tog väl tag i oss det gick med en bra fart framåt.

En skön söndags segling till en klarblå himmel där denna stabila sol har lyst i flera veckor på oss.

Återigen gled vi in i vår ankarvik Store Bay som ligger på gångavstånd till flygplatsen i Crown Point.

Vi ankrade strax utanför lyxhotellet Coco Reef, där vi har den bästa strandutsikten till ingen kostnad.

Rumspriserna på Coco Reef ligger på cirka 300 US-dollar per natt och önskar man mat därtill får man punga ut med ytterliggare 80 US-dollar.

Se webb: www.cocoreef.com

I ankarviken låg även våra vänner på SKRIK från Oslo. En katamaran på 40 foot med: Skepparen Geir Alqvist och besättningsmedlemmarna:Laila Björndahl, Jone Husby, Åse Stein

Geir har själva byggt sin Katamaran. Skrovet köptes direkt på en fabrik i Bulgarien och med hjälp av sin besättning utrustade dom båten i Bulgarien.

Vi har seglat tillsammans från Las Palmas i ARC och följt varandra från ST. Lucia i norr, till Tobago här i södra Karibien.

Se webb: www.flerskrog.org

Gå till katamaran sidan

Är det söndag här på Tobago skall de flesta gå i söndagsskolan. Söndagsskolan är en festplats som ligger i Buccoo strax intill Buccoo Bay. Hit kommer alla ”locals” och turister för att se på fårkapplöpning, äta lokal mat och dricka öl samt dansa i de otaliga diskon som omger festgatan.

Vi tog en taxi till festplatsen, den två mil långa färden kostade 30 SEK. Då vi kom fram dundrade den karibiska Reggae musiken i alla högtalarna där alla försökte överrösta varandra, det var ett förskräckligt oväsen.

Alla dansade runt och de flesta ”locals” var klädda i de bästa gåbortkläderna ett underhållande skådespel utspelades.  Här var det enkelt att slå sig ner på en uteservering och sitta och njuta till en kall och välsmakande pilsner.

Alla öns vildhundar hade också tagits sig hit för att här kunde de med lätthet få ett skrovmål av kycklingben som alla matgästerna slängde ut på gatan då dom själva knaprat av det goda kycklingköttet. Senare på nattkröken låg alla dessa hundar och halvsov på gräsmattorna välmående och proppmätta.

Nu övergick natten från söndagen till måndag morgon och idag skulle Max flyga hem. Ännu en gång kunde vi konstatera att det är alltid lika tråkigt då en bra besättningsmedlem skall mönstra av.

Max Engqvist från Växjö kommentar om sin resa med Albatross:

TACK för fin gemenskap i Ert paradis.
Mina sinnen fick njuta till fullo.
Segling, fiskning, delfinbesök, morgongympa, dykning, gourmetmat, barbecue, locals, regnskogsvandring,fotografering samt avslut med söndagsskola.

 

Share

Leave a Reply