Årets seglingsbok: Segla med Albatross

Vi säger att det är en seglingsbok. Men egentligen är Segla med Albatross inte en sådan. Det är en bok om livet. Om vänskap och äventyr. Om en värld full av märkliga, men vänliga människor. Om annorlunda kulturer och om filosoferande ute på de ödsligt stora haven. En bok för drömmaren. För seglaren. För landkrabban. För den som bara är ute efter ett gott skratt…

Vi seglade ut ur Helsingborgs hamn för att söka efter harmoni. Och det är just det vi hoppas kunna skänka våra läsare. Vi hoppas kunna väcka äventyrslusten hos er. Eller bara roa er. Och vi lovar er, det är inte en övermäktig uppgift med tanke på alla de tokar vi stött på ute i världen.
Hela fjolåret satt vi tillsammans med journalisten Andreas Kjäll och blev intervjuade. Varannan helg, ombord på Albatross. Och Andreas, han har i sitt författande verkligen lyckats förmedla det inneboende lugn som vi känner i kroppen efter att ha genomfört jorden runt-seglatsen. Vi hittade harmoni på de mest konstiga ställen och var vi än ankrade blev vi bemötta med vänlighet och värme.

Segla med Albatross är inte bara en bok för seglaren. Det är ett äventyr (vi slet sönder våra segel i ond storm, tog in vatten mitt ute på oceanen, blev attackerade av gangstrar…) och en levande historiebeskrivning då vi rör oss i gamla upptäckares farleder. Det är en skildring av udda kulturer och en hel flora av personligheter. Visst får ni läsare följa med i Albatross kölvatten, men det är inte en reseskildring på det sättet. Det här är en bok om människor. Om livsöden och om hur god denna värld faktiskt är.

Sedan; det är klart att det är en ledstjärna för dig som drömmer om att kasta loss från kajen och segla ut i världen. Vi vill inte att andra seglare ska gå på samma minor som vi gjort. Boken samlar alla de erfarenheter vi lärt oss av och är en god vän att hålla i handen då du reser iväg. Vi lär dig att hålla en budget på 5 000 kronor per månad, lär dig fiska stora fiskar i åtta knops segling. Vi tipsar om rätt ställen att bunkra mat på, och fel ställen att bunkra mat på… Längst bak i boken har vi samlat det viktigaste.

Vi hoppas kunna bjuda på både lärdom och skratt.

Köp boken här.

Höstens Event: Release på Pub Ro, Signering på Väla, Bokmässan i Göteborg

Nu på lördag, den 10 september, är det releasefest på Pub Ro i Norra Hamnen, Helsingborg. Vi bjuder på öl och signerar böcker… Vidare väntar signering på nyinvigningen av Väla den 20 september och slutligen ställer vi ut på Bokmässan i Göteborg den 22-25 september. Ni är alla hjärtligt välkomna.

Den 10 september, från klockan 16.00 till 20.00 finns vi alltså på plats på Pub Ro i norra hamnen för signering av höstens häftigaste seglingsbok. För varje bok du köper bjuder vi på en öl eller ett glas vin. Vi håller dessutom öppet hus ombord på Albatross för den som vill ta en titt och för den som vill höra mer om hur en världsomsegling går till.
Den 20 september finns vi på plats på Väla. Ni är alla välkomna dit, för inhandling av årets julklapp!

Den 22-25 september är det dags för Bokmässan i Göteborg och där finns vi på monterplats A03:70. Kom gärna förbi om du vill ha tips, köpa en bok eller bara snacka skit.
Vidare kommer vi att besöka Borstahusens Segelsällskap den 20 oktober för att hålla föredrag. Fler föredragsdatum kommer under hösten.

Välkomna!

Share

Leave a Reply