Recension av Lektör Heli Karalambev från BTJ

Livet har väl mer att ge än bara jobb? Att ingen av dem seglat tidigare utgör inget hinder. De köper en båt, lär sig segla och ger sig ut på sitt livs äventyr. Tillsammans med journalisten Andreas Kjäll återger de här med humor och värme sina upplevelser. Med Albatross besöker de jordens alla hörn, öar där tiden stått stilla århundraden, små hamnar där barnen aldrig sett en vit man förut. Men boken är inte bara en innehållsrik reseskildring. Den handlar också om tuffa beslut – att bryta upp med sitt vardagliga liv för att göra något helt annat, att övervinna sina rädslor och om uppoffringar, att vara beredd att sälja sitt hus för att köpa en båt. Språket är medryckande och journalistiskt flytande. Inga förkunskaper krävs. Segla med Albatross med Carl-Erik Andersson och Janne Larsson är en läsupplevelse, en riktig bladvändare som väcker tankar och drömmar; en bok som länge dröjer sig kvar i minnet.

Share

Leave a Reply