Böcker om segelbåtar

same boat 1024x683 - Böcker om segelbåtar

I samma båt – familjeliv till sjöss är en trevlig lärobok som handlar om hur du ska segla under semestern tillsammans med dina barn. Det är Lena Hammarbäck och Bengt Sundbaum som skrivit den, och de har stor erfarenhet av segling med barn. Varje sommar har de seglat från att deras tre barn var nyfödda. De vill i boken påpeka att tjat på barnen angående vad de får och inte får göra inte fungerar. Det gäller att förklara och återigen förklara och ibland till och med låta barnen testa sina gränser för att förstå. Om du vill göra en längre resa kan https://kopa-bitcoin.com/investera-i-bitcoin vara en bra investering.

Gullviverallyt

I en artikel i Affärsvärlden 2018 berättade Kristina Tidner om det så kallade Gullviverallyt som varje år går av stapeln under Kristi himmelfärdshelgen. Kristina Tidner berättar vidare att segling ger henne lugn och ro och hon njuter av sjön. Tävlingen är en kappsegling och äger rum under fyra dagar, mellan öarna och holmarna i Stockholms skärgård. Det är cirka 100 båtar som deltar och då inte bara vuxna som tävlar, utan omkring 40 av båtarna har barn ombord.

En världsomsegling under havet

Denna kända bok skrevs av Jules Verne 1870. Han var en fransk författare som skrev ungdomsböcker och populärlitteratur och han hade flera internationella framgångar. Flera av hans böcker har filmatiserats och då flera gånger. Eftersom vetenskapen försökte klarlägga de sista felen i jordens geografi, skrev Verne böcker om spännande reseskildringar och upptäcktsfärder.

Det finns mängder med böcker som handlar om segling, både välskrivna faktaböcker och spännande romaner som passar både ungdomar och vuxna. Du hittar dem lätt på internet och på nätbokhandlare.